PERspectief
NR2 - December 2022
Magazine van het
logo-platformerfgoedrenkumvoormail
Een netwerk voor alle organisaties en inwoners die betrokken (willen) zijn bij erfgoed.

20210211_160615 (Gemiddeld)
Beste erfgoedliefhebbers,

Wat fijn, dat we op 29 november zoveel mensen zagen. Het was een inspirerende avond, met veel ideeën over verdere verbinding en samenwerking. "Betrek de jongeren" was een belangrijk punt. Fijn dat Ayleen bereid is in dat opzicht bij te dragen aan PER.

Het is bijna 2023, 100 jaar nadat de gemeente Renkum definitief samenging met Doorwerth. Een boek van de gezamenlijke redacties van Heemkunde Renkum en Historisch Genootschap Redichem is in de maak.

Wij wensen iedereen gezellige Kerstdagen en een inspirerend, gezond en voorspoedig 2023!

Klaske Koopmans, Lambert van Gils, Ayleen Bijlsma en Marijke Metz

Kerstsfeer bij het Kerkje op de Heuvel

Kerstsfeer bij het Kerkje op de Heuvel
Heel bijzonder om te ervaren hoe het Kerkje en haar omgeving getooid is in kerstsfeer.

Nu nog wachten op sneeuw om het nog idyllischer te maken.

Lees meer

Podwalk De Bilderberg Geheimen

Het Platform Erfgoed Renkum (PER) heeft een tweede podwalk gepubliceerd. Via de app izi.travel audiotours is deze te bekijken, te downloaden en te lopen. We maken deze podwalks als voorbeeld hoe erfgoed beleefbaar gemaakt kan worden. Heb je materiaal voor een volgende podwalk? Laat het even weten!

Lees meer
Poldwalk De Bilderberg Geheimen

Platform Erfgoed Renkum op social media

social media
Na de goed bezochte eerste bijeenkomst in de Concertzaal op 29 november jl. introduceert Platform Erfgoed Renkum (PER) een Facebookpagina en een Twitteraccount. Naast informatie over projecten en (kandidaat)deelnemers op de website, kunnen we via deze weg meer nieuws en berichten van organisaties en andere betrokkenen bij erfgoed in de gemeente Renkum delen. Wanneer u nieuws heeft neem ons mee, …

Lees meer

Kort verslag 29 november 2022

Kennismakingsbijeenkomst PER Op 29 november jl. kwamen ongeveer 40 bezoekers af op de eerste bijeenkomst van het Platform Erfgoed Renkum. Na een korte kennismakingsronde vertelde Bart van Aller uit Wageningen over een soortgelijk initiatief in de gemeente Wageningen onder de naam Netwerk Erfgoed Wageningen NEW! In het volgende deel van de vergadering is op kaarten verzameld wat voor iedere deelnemer …

Lees meer
Kort verslag 29 november 2022

Renkumse Open Monumentendag Commissie in spe

Eén van de uitdagingen van de ROMC
Verkenningsbijeenkomst Renkumse Open Monumentendag Commissie Datum en tijd: 25-01-2023, 19.30 u. Plaats: nader te bepalen Op de PER bijeenkomst van 29 november is door verschillende mensen de wenselijkheid geuit om de Renkumse Open Monumentendag Commissie (ROMC) opnieuw op te starten. Als PER kerngroep wagen we nu een poging om een voorlopige ROMC op te starten ter voorbereiding van de OM …

Lees meer

Boek "100 jaar gemeente Renkum 1923-2023"

1 Mei 2023 is het 100 jaar geleden dat de gemeente Doorwerth werd toegevoegd aan de gemeente Renkum. De gemeente bestaat dan 100 jaar in de huidige vorm.

Lees meer
Boek "100 jaar gemeente Renkum 1923-2023"

Erfgoed is wat wij belangrijk vinden om voor de volgende generaties te bewaren

Het onderwerp erfgoed is breed: archeologie, gebouwen, landgoederen, verhalen, (museum) collecties, maar ook groen erfgoed, zoals landschap, hagen, bekenstelsels, bomen enz.
Het Platform Erfgoed Renkum (PER) is nog in de startfase. We proberen om zoveel mogelijk mensen en organisaties, die met erfgoed bezig (willen) zijn, te betrekken. Stuur deze e-mail door naar andere belangstellenden. Of schrijf uit bij geen interesse.
Samen geven we toekomst aan het Renkumse erfgoed!
achter boom
Let op: heeft u deze e-mail doorgestuurd gekregen, dan kunt u zich op
PERspectief abonneren
om volgende nummers te ontvangen.
logo-platformerfgoedrenkumvoormail
Email Marketing Powered by MailPoet