Cultuur en Faro

Wanneer

20 november 2023    
19:30 - 22:00

Waar

Gemeentehuis Renkum
Generaal Urquhartlaan 4, Oosterbeek, Gelderland, 6861 GG

Natuurlijk mag u of uw organisatie niet ontbreken op maandag 20 november a.s. Want dan organiseren de gemeente Renkum en het Platform Erfgoed Renkum een bijeenkomst
voor erfgoedliefhebbers en vrijwilligers en professionals in de cultuur- en kunstsector. Centraal staan twee thema’s te weten de Cultuurvisie en het Europese Verdrag van Faro.

In het voorjaar van 2023 is de Cultuurvisie vastgesteld en is er een eerste inventarisatie gemaakt van de ingediende plannen. Op 26 juni heeft de gemeente samen met de cultuursector de aftrap gegeven om samen met u aan de slag te gaan om kunst, cultuur en het erfgoed van en in onze gemeente verder te ontwikkelen. Ook is daarbij afgesproken elkaar in het najaar weer te treffen.
Een belangrijk aspect van de Cultuurvisie is de, zich steeds verder ontwikkelende, gedachte dat cultuur en erfgoed vooral een zaak is van, voor en door inwoners is. Dit is ook de drijvende gedachte achter het verdrag van FARO, waar Nederland zich deze zomer bij heeft aangesloten. Wethouder Danielle van Bentum vertelt over de voortgang van de Cultuurvisie en geeft een korte tussentijdse evaluatie. Lian van der Zon, van de Stichting Erfgoed Gelderland is uitgenodigd om meer te vertellen over Faro. Wat houdt het eigenlijk in, voor wie is het bedoeld en wat kunnen wij er mee. Liggen er kansen?
In de gemeente Renkum staat het bol van de initiatieven die, zonder dat we daarbij gelijk aan verdragen denken, wel allerlei elementen en kenmerken daarvan hebben. Een inwonersinitiatief op
het gebied van erfgoed, gecombineerd met kunst en cultuur of juist andersom. Of een natuurproject met verrassende culturele mogelijkheden.
Voor deze bijeenkomst is een aantal van die projecten of organisaties uitgenodigd om in een informele sfeer hun initiatief te tonen. Projecten en organisaties, rijp en groen, al vele jaren actief of net gestart, succesvol en toch geconfronteerd met strubbelingen, uit zeer verschillende hoeken en uit verschillende dorpen, maar nooit af of klaar. En dus met vragen voor (tijdelijke) samenwerking of ondersteuning. Maar misschien ook met een aanbod. Kortom voorbeelden waarop het Verdrag van Faro van toepassing kan zijn!
Het wordt vooral een avond van elkaar ontmoeten en kennismakingen her- en vernieuwen.
Wij hopen jullie op de 20e te treffen in het Gemeentehuis (Generaal Urquhartlaan 4 te Oosterbeek) met een inloop vanaf 19.30 uur.

Aanmelden kan door dit formulier in te vullen.

Met vriendelijke groet,
Danielle van Bentem, wethouder Cultuur
Raymond den Burger, namens het Platform Erfgoed Renkum

Cultuur en Faro