Matchen en mixen

Deelnemende organisaties 20 november 2023

Op 20 november was het slotdeel van de bijeenkomst bedoeld om te netwerken. Bij de opening riep Raymond den Burger namens PER al op om elkaar nader te leren kennen. Wie weet wat je de ander kan brengen en wie weet wat een ander voor jou kan betekenen? Een zestal organisaties uit de gemeente Renkum presenteerde zich voor dit netwerkdeel. Het kwam tot geanimeerde gesprekken en hier en daar werden vervolgafspraken gemaakt.

Kunstdorp Wolfheze wil kunst en cultuur in de breedste zin van het woord verbinden. Door jaarlijks verschillende activiteiten te organiseren willen ze inwoners van de gemeente Renkum en kunstenaars verbinden. Het maandelijkse kunstcafé biedt inspiratie.

De Heveacollectie is een stichting die de verzameling documenten en objecten die er is van de voormalige Heveafabriek in Heveadorp wil behouden voor de inwoners van de gemeente Renkum. Met een geplande tentoonstelling in het Fletcherhotel te Doorwerth blijft het zichtbaar.

Stichting Renkums Beekdal is al lang een bekende organisatie in onze gemeente. Het motto van Renkums Beekdal is “Beken verbinden, vooral stromende beken”. Ze houdt regelmatig dialoog- en informatiebijeenkomsten en zoekt daarvoor steeds weer nieuwe inbreng.

Op Landgoed Quadenoord is vier jaar geleden de watermolen gerestaureerd om zo de papiergeschiedenis in onze streek tot leven te brengen. De stichting wil graag samenwerking met het Papiermuseum en onderzoekt het oprichten van een ambachtelijke werkplaats.

Museum Veluwezoom is op zoek naar onderdak voor de collectie schilderijen van schilders van de Oosterbeekse School en Pictura Veluvensis. Het zou mooi zijn wanneer dat samen kan gaan met de collectie van Pim Kwak, de verzamelaar van een groot aantal schilderijen van landschapschilders van de Veluwezoom. Tevens moet er ruimte zijn voor hedendaagse kunstenaars.

Op de website Het verhaal van Renkum’ staan al verhalen over monumenten. De wens is om door te groeien tot een portal voor verhalen over erfgoed in onze gemeente, daar is ondersteuning bij nodig. Bij dit initiatief zijn er al vervolgafspraken gemaakt op de avond zelf.

Plaats een reactie