Open Monumentendag Renkum 2023

Tijdens de eerste bijeenkomst van Platform Erfgoed Renkum op 29 november 2022 werd de wens geuit meer aandacht aan de landelijke Open Monumentdagen op 9 en 10 september 2023 te besteden in de gemeente Renkum. Er hebben zich door de jaren heen wel deelnemers individueel aangesloten, zoals het Kerkje op de Heuvel en de Renkumse Molen, maar het is veel praktischer en kansrijker om samen te werken om de mooie monumenten in onze gemeente voor het voetlicht te brengen. Daarvoor is eind januari een kleine groep bijeen geweest om te kijken wat we hiervoor kunnen organiseren. Het landelijke thema is “Levend erfgoed ‘Als monumenten konden praten“.

Wij willen het levend erfgoed letterlijk oppakken. Niet alleen erfgoed in de vorm van gebouwen of bijzondere historische plaatsen, maar in de vorm van bomen met een verhaal. Hiermee is een goede combinatie te maken en dat willen we nader uitwerken. Wanneer u daar ideeën over heeft laat het ons weten of sluit aan bij de volgende vergadering op 8 februari, 19.30 uur in Heelsum in De Vosheuvel bij het Kerkje op de Heuvel. Voor ideeën en aanmeldingen graag contact leggen via info@platformerfgoedrenkum.nl.

2 gedachten over “Open Monumentendag Renkum 2023”

 1. Het Van Eeghen bankje, aan de Van Eeghenweg
  t.o huize Pietersberg…als dat eens kon praten!
  Is het een gemeentemonument?, zoniet dan wil ik als lid van en namens het Dorpsplatform er graag aan meewerken om het de status van gem monument Oosterbeek te geven.
  Groet Louis

  Beantwoorden
  • Beste Louis,
   ik kan je melden dat de Van Eeghenbank: ‘bakstenen zitbank’ op de hoek van Van Eeghenweg en Pietersbergseweg, zoals het op de lijst staat, een gemeentelijke monument is.
   groet,
   Klaske

   Beantwoorden

Plaats een reactie