verhaalvanrenkum

Het Verhaal van Renkum

Verbinden en verleiden met een kaart vol verhalen Doel Het verzamelen, verbinden en zichtbaar maken van … Lees meer

Het verhaal van renkum

Ontdek het Verhaal van Renkum

Op de laatste bijeenkomst van PER bleek dat er veel behoefte is aan bundeling van verhalen. Een erfgoedkaart, waar is wat te vinden of te zien. Een verzameling van verhalen uit Renkum. Kortom er is behoefte om de verhalenvertellers bij elkaar te brengen.

Podwalk De Bilderberg Geheimen

Het Platform Erfgoed Renkum (PER) heeft een tweede poldwalk gepubliceerd. Via de app izi.travel audiotours is deze te bekijken, te downloaden en te lopen.

Europese Erfgoed langs de Renkumse Fabriekschoorsten

In het kader van het “Europese jaar van de Fabrieksschoorstenen 2023” is de Pilogroep is zeker geïnteresseerd mee te doen in mei 2023 en zoekt contact met andere geïnteresseerden, bijv. aan de overkant en in buurgemeenten.

Plandelen: opruimhelden vs zwerfafval

Plandelen is gezellig én laagdrempelig. Het tempo ligt laag en een zak open houden kan iedereen. Of je in topconditie bent of wat minder mobiel. En de oogst bestaat behalve uit wat er in de zak aan troep belandt ook uit stapels complimenten van voorbijgangers en buurtgenoten.

Boek “Een eeuw verbonden Renkum”

1 Mei 2023 is het 100 jaar geleden dat de gemeente Doorwerth werd toegevoegd aan de gemeente Renkum. De gemeente bestaat dan 100 jaar in de huidige vorm.