Ontdek het Verhaal van Renkum

Zonder dat we nog iets gecommuniceerd hadden bleek op de laatste bijeenkomst van PER, dat er veel behoefte is van bundeling van verhalen. Een erfgoedkaart, waar is wat te vinden of te zien. Een verzameling van verhalen uit Renkum. Kortom er is behoefte om de verhalenvertellers bij elkaar te brengen. En voortbouwen op de fundamenten uit het verleden. Er is al veel gedaan en geschreven in de gemeente. Laten we dat vindbaar maken en bij elkaar brengen. En dan misschien niet alleen erfgoed, maar ook verhalen van winkels of tuinen of ?

Het verhaal van renkum

Het motto van de cultuurvisie 2023 past 100% bij dit concept van lokale verhalen.

Verbinden en verleiden

Het Verhaal van Renkum is een concept, op verschillende media, waarbij de inwoners van de dorpen voor de inhoud zorgen op een participatieve manier. En met meer media, zoals papier, Facebook, Instagram, Youtube enz. maar vooral ook ontmoeting.

Door per dorp aan de verhalen te werken wordt trots en saamhorigheid bevorderd.

Portal om de dorpen te verbinden?

Renkum is een gemeente met zes dorpen, ieder met een eigen identiteit. Ieder met een eigen website:

Heveadorp

Doorwerth

Oosterbeek

Renkum

Wolfheze

En zo zijn er nog veel meer websites, met informatie, met agenda’s, met activiteiten. Elke website moet zijn best doen om gevonden te worden, dat is lastig. Staat een stukje van de informatie op één portal, dan wordt iedereen makkelijker gevonden.

Agenda’s van verschillende sites kunnen (automatisch) geïmporteerd worden. Inwoners en bezoekers kunnen in enkele klikken vinden waar ze naar op zoek zijn. Het is een megaklus, maar door het op te delen in klusjes is het te doen.

Samenwerken

is cruciaal

Denk hierbij aan één evenementenagenda, een kaart met alle bezienswaardigheden, een digitale plek waar verhalen en creaties worden verteld en getoond, maar ook aan de verzameling van data zoals aantallen bezoekers van websites en locaties.

Uit de concept cultuurvisie 2023

Om vaart te maken hebben we alvast zo’n soort site neergezet. Het meeste werk is om alle verhalen te vinden en bij elkaar te krijgen en de redactie.

Met de Open Monumentendag willen we een begin maken met het vullen van de site. Werkt het idee? Krijgen we genoeg helpende handjes?

Het moet langzaam groeien. De site is nog in ontwikkeling, nog niet helemaal perfect. Laat weten wat je er van vindt en wat anders zou moeten.

Neem contact op als je mee wil werken, het hoeft niet veel tijd te kosten.

Ontdek alvast het prototype van hetverhaalvanrenkum.nl

Plaats een reactie