Pilo Podwalk

Download de izi.travel audiotour op je smartphone en vervolgens de wandeling.

De Pilo Podwalk is een korte informatieve wandeling langs de resten van de steenoven in de Jufferswaard van Renkum. Je ziet spoorlijntjes en ruïnes, kleibulten en motorhuizen. Maar hoe werd het gebruikt, hoe zag het er vroeger uit? Er staat een grote schoorsteen, blijft dat zo?

Wij, Lambert en Marijke, vertellen onderweg wat er te zien is en eigenlijk meer, wat er te zien was. Je kan de tekst ook lezen.Als je het filmpje bij punt 1 bekijkt krijg je al een idee hoe men hier vroeger werkte. (of dit filmpje van Youtube, hetzelfde als bij punt 1). Je kunt ook de kaart hieronder gebruiken om te wandelen zonder de app. Begin op de Veerweg in Renkum. Klik hier voor de route naar de Veerweg op Google Maps.

De Pilogroep heeft deze Podwalk gemaakt. En het is een heel mooi voorbeeld hoe inwoners zelf bepalen wat zij belangrijk erfgoed vinden.

Bekijk ook het filmpje op Omroep Gelderland...

Bekijk het nieuwsbericht op Omroep GLD over de Pilo Podwalk.

Download podwalk naar je telefoon

PER maakt podwalks om te laten zien hoe je op een moderne manier erfgoed beleefbaar kan maken. Er is heel veel mogelijk met dit gebruiksvriendelijke systeem dat ook door gerenommeerde musea en organisaties wordt gebruikt.

Hiernaast zie je de route-symbooltjes op de kaart van de app izi.travel audiotours.

Hoe leuk zou het zijn als daar nog veel meer bij komt?

Heb je een idee voor een wandeling met audio en/of video laat het even weten. We organiseren graag een workshop om de werking van de app en het cms-systeem uit te leggen.


Bekijk het filmpje op Omroep Gelderland...

Plaats een reactie