Stichting Kerkje op de Heuvel te Heelsum

Het aloude kerkje op de heuvel dateert van 1517. Het kerkje werd gebouwd in opdracht van de kasteelheer van Doorwerth, jonker Frederick van Voorst. Hij legde ook de eerste steen in 1517.

Door de fusie van drie kerken in de dorpen Renkum en Heelsum op 1 januari 2021 werd het kerkje van de Hervormde gemeente Heelsum overbodig. Het kerkje is sinds 1 juli 2021 in het bezit van het Geldersch Landschap en Kasteelen. Het was de eerste kerk die GLK kocht voor een symbolisch bedrag en heeft alles te maken met de historische band tussen kasteel Doorwerth en het kerkje.

Voor het beheer en de exploitatie van het kerkje alsmede het bewaken van de historische en sociale waarden is in juni 2021 de Stichting “Kerkje op de Heuvel te Heelsum” opgericht.

Een bezoek aan het kerkje is meer dan de moeite waard. Wat maakt het kerkje zo bijzonder. Naast de ligging op de heuvel is dat het interieur. De prachtige glas in lood ramen, de grafkelder van de heren van Doorwerth, de historische spreekstoel en het monumentale van Rossumorgel met een fraai orgelfront.

Website Kerkje op de Heuvel >

4 gedachten over “Stichting Kerkje op de Heuvel te Heelsum”

Plaats een reactie